Cum alegem vestimentația pentru lucru

Cum alegem vestimentația pentru lucru

Felul în care te îmbraci în timpul programului joacă un rol important și influențează modul în care ești privit de oamenii cu care interacționezi, dar îți creează și un confort emoțional, îți dă și o siguranță în acțiuni.

Codul vestimentar obligatoriu la locul de muncă nu mai surprinde pe nimeni, însă poate să difere în funcție de poziția pe care o ocupi sau de domeniul de activitate al companiei. Micile detalii de etichetă te pot salva sau îți pot da bătăi de cap, astfel că trebuie să ai mare grijă la felul în care alegi să te afișezi.

Vă propunem câteva reguli simple, dar care se vor dovedi extreme de utile și te vor scoate din impas. Nu uitați însă că simplitatea completată de bun simt este regula de bază.

În cazul în care angajații vor purta uniforma de lucru pe întreaga perioadă a programului, piesele vestimentare pentru desfășurarea activității trebuie să asigure suficient de mult confort, însă raportat la mediul respectiv de lucru:

• Pentru o activitate desfășurată în interior ( spre exemplu în magazine – fapt ce presupune și interacțiunea cu un număr mare de clienți) – se recomandă ca uniforma de lucru să conțină piese vestimentare din materiale subțiri și confortabile, să fie de culori plăcute – nu stringente.
• Pentru activități desfășurate în aer liber, sub soarele puternic al verii, se recomandă utilizarea unei uniforme de lucru, ce face foarte bine față umezelii determinate de transpirație; iarna, la frig – haina trebuie să fie din țesuturi naturale, care păstrează căldura corpului, să fie de culori închise și să nu fie mulate pe corp.
• Alegerea unei uniforme, care va fi purtată zilnic, trebuie să țină cont de rezistența materialelor din care este realizată.

Uniformele de lucru prezentabile reprezintă un factor-cheie esențial, dacă este să ne raportăm la perspectiva siguranței ocupaționale și a confortului la locul de muncă.

• Acestea trebuie să garanteze un mix perfect funcțional de utilitate și stil, care să le ofere angajaților siguranța binemeritată, într-un loc de munca constituit după standarde moderne;
• Totodată, alegerea uniformei potrivite îi va determina pe toți cei din cadrul echipei să înțeleagă ideea de “obiectiv comun”, prin purtarea acelorași însemne și culori, pe întreaga perioadă a programului de lucru.

O singură măsură de uniformă nu poate mulțumi pe toată lumea. De aceea, managerii trebuie să se asigure că există soluții rapide pentru ajustarea pieselor vestimentare, astfel încât toți angajații să aibă oricând acces la cele mai potrivite echipamente pentru munca pe care o prestează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *